Nem csak mi felnőttek, de a fiatalok is szenvednek néha attól, hogy nem látják a kiutat egy bizonyos élethelyzetből, ezért gyakran furcsán, kiszámíthatatlanul viselkednek, visszahúzódnak, vagy lázadnak, Te pedig szülőként ott állsz kétségek közt.

Amennyiben van kamaszodó gyermeked, biztos vagyok benne, hogy számtalan ilyen helyzetet ismersz már Te is és sokat gondolkodsz azon, hogyan segíthetnél neki. Próbálod pontosan megérteni, mit érez és gondol, mégsem jön mindig a jó megoldás. Van hogy magadat hibáztatod, van hogy őt, de a lényeg, hogy újra harmóniát szeretnél.

A gyerekeknek, fiataloknak ott van az iskola, ahol meg kell felelniük a tanároknak, a diáktársaiknak, otthon pedig a szülői elvárásoknak. Mindeközben még aktívan keresik önmagukat, folyamatosan változik az önképük. Alkalmazkodni próbálnak, feszegetik a határokat és igyekeznek felvenni minden olyan mintát, amit látnak és követendőnek vélnek a környezetükben. Csak hogy mások mintáit nem biztos, hogy hatékonyan tudják adaptálni a sajátjukként. Éppen ezért szükség van arra, hogy minden fiatal olyan megoldási stratégiákat dolgozzon ki egy-egy élethelyzetre, ami neki a lehető legoptimálisabb. Olyan megközelítést válasszon, ami egyezik az értékrendjével és olyan erőforrásokra építse a fejlődést, ami már adott, vagyis a meglévő erősségeire.

Tekints a jelenre és a jövőbe! Mi az, amit el szeretnél érni és mi az, amit már ma is jól csinálsz? - Ez az egyik alapkoncepciója az Ifjusági Brief Coachingnak.

Amennyiben részletesebben érdekel a téma, kattins a gombra! 

Az ifjúsági brief coachingról ...