"A coaching fogalmával tisztában voltam, ezért volt egy elképzelésem is arról, mire számíthatok, azonban a gyakorlatban megtapasztalás sokkal hasznosabb volt, mint azt gondoltam.

Első alkalommal a céljaimat kellett meghatároznom, azokat a területeket, amin esetlegesen változtatni szeretnék. Jómagam nagyon nehezen nyílok meg idegen embereknek, Ildikóval azonban ilyen gondom nem volt. Éreztem, hogy tényleg figyel rám, gyakorlatilag csak én beszélek, de a kérdéseivel valahogy tereli a gondolataimat. Így utólag már értem, hogy e mögött tudatos koncepció volt.

Az egyes alkalmak során folyamatosan körvonalazódott az irány és szűkítettük a gondolatokat. Szépen lassan terelt egy olyan útra, amire gyakorlatilag mindig rá-rá léptem, de valahogy sosem mentem végig rajta. Talán pont azért, mert saját magamban is elbizonytalanodtam néha. Nagyon hamar felnyitotta a szemem, mi az, amivel valóban foglalkoznom kell.

Saját bőrömön tapasztalva azt tudom mondani, hogy rendkívül fontos volt számomra ez a coaching folyamat és örülök, hogy részt vettem benne.

Megerősödtem abban, amit gyakorlatilag én is tudtam, csak valahogy elnyomtam magamban. Ezt mind kihozta belőlem és azzal, hogy én mondtam ki, olyan, mintha egy lámpást gyújtott volna fel az agyamban.

Ezek után csak ajánlani fogom másoknak és azt kívánom mindenkinek, hogy legalább olyan hasznos legyen, mint számomra volt.”

G. Enikő – intézményvezető