„Életem nagyon terhelt időszakában találkoztam a coaching módszerrel és Ildikóval. Nehezen tudtam időt szakítani a foglalkozásokra, ezért kezdetben nem is nagy kedvvel érkeztem. Ennek ellenére, kivétel nélkül minden alkalommal nagy felismeréssekkel, aha-élménnyel távoztam a beszélgetésekről. Meglehetősen tudatos ember vagyok, aki sok szempont alapján gondolja át a teendőit, így különösen meglepett mennyire hatásos ez a módszer, melyet Ildikó kitünően alkalmaz. Több esetben pontosabban emlékezett az előző alkalommal elhangzottakra, mint jómagam, ami komoly felkészülésre vall.

Nagyon jó érzékkel használta az eszközeit. Türelmesen hallgatott, kivárva, hogy én találjam meg a megoldást, amit Ő már valószínűleg tudott. A kérdéseivel minden esetben rádöbbentett valami lényeges összefüggésre, megvilágította a dolgok más megközelítését, amely megoldáshoz vezetett. Hasznosnak tartottam az összefoglalásokat, amikor összeállt a kép, a mozaikdarabkák a helyükre kerültek.

Ildikó nagy empátiával, mégis kívül maradva, folyamatos nagy figyelemmel kísért végig a beszélgetések során. Kellemes személyisége kezdetektől segítette az oldott légkör kialakulását. A feladatok, célok kitűzése, megfogalmazása, írásbeli rögzítése fontos részét képezte a majdani megvalósításnak.

Ildikó mellett mindvégig biztonságban éreztem magam, szakszerű támogatása sokat segített a probléma egyszerűsítésében, annak lépésről lépésre történő megoldásában. Hálásan köszönöm a munkáját. Ildikót jó szívvel ajánlom mindenkinek, aki úgy gondolja, hogy segítséget szeretne igénybe venni élete egy területének fejlesztésében.”

Varga Magdolna – tanár